Zonnepanelen opbrengst

Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit en is hierdoor erg energiezuinig. Dit levert dan ook flinke besparingen op per jaar, wanneer u gebruik maakt van zonnepanelen.

Zonnepanelen opbrengst

De zonnepanelen opbrengst is afhankelijk van een bepaald aantal factoren. Dit is hoofdzakelijk de hoeveelheid aan zonnestralen welke door de panelen wordt opgevangen. Denkend aan warmte van de zon, tijdsduur, ligging van de geplaatste zonnepanelen. Ook ligt het eraan of de zonnepanelen opbrengst ontstaat omdat er veel gebruik wordt gemaakt van zonnepanelen of dat er maar enkele panelen zijn en/of worden geplaatst. Deze laatste levert uiteraard ook minder op qua elektriciteit en zal daardoor ook minder opvallen qua zuinigheid omtrent elektriciteitsverbruik. Afhankelijk van bovengenoemde factoren, kunnen zonnepanelen u veel winst bieden wanneer het gaat om een besparing van de elektriciteitskosten.

Op internet zijn diverse berekeningen te maken

Waarbij door middel van uw adresgegevens in te voeren en informatie van het KNMI over de weersomstandigheden op uw adres, u een overzicht kunt creëren hoeveel u aan elektriciteitskosten heeft bespaard in bijvoorbeeld een maand.  Om een voorbeeld te geven: stel dat de zonnepanelen 491 kWh hebben opgewekt, dan kan dit uitlopen tot wel ? 112 euro aan besparing! Kortom, de besparing door middel van het gebruik van zonnepanelen kan oplopen tot wel 10 tot 14% op uw maandelijkse energierekening.